SAYVU מציגה: אפליקציה חדשנית לדיווח בחירום
יום רביעי, השעה 10 בבוקר לערך, שרון הגננת נמצאת בחצר עם ילדי גן טרום חובה, כאשר לפתע רואה אדם זר מבצע מעשים מגונים ליד גדר הגן. שרון במהירות מנסה לאסוף את הילדים הקטנים ומבינה שהיא צריכה להזמין את שירותי החירום. שרון אוספת ביד אחת את כל הילדים וביד השניה פותחת את הנייד, מוצאת את אפליקציית החירום. בוחרת מהרשימה באיזה מקרה מדובר, מצלמת, במקביל לוחצת על חיוג למשטרה וממתינה לתורה עד מענה.
סיפור "יפה".. – אבל במציאות זה כנראה נשמע או קורה קצת אחרת. שרון צריכה את כל כוחותיה וידיה על מנת לאסוף את הילדים ולהגן עליהם בפני מראות מטרידים. אין לה זמן לחפש אפליקציה יעודית, בטח לא לבחור באיזה מקרה מדובר, לצלם ממש אין לה זמן וגם לא להמתנה למענה מהמשטרה. עם SayVU, מספיק ששרון תשקשק את הטלפון, או תלחץ על כל כפתור בנייד, סנסורים ייפתחו להאזנה ולצילום ובמקביל יודיעו למוקד שיש אירוע. בסקר שביצענו עם משרד הרווחה בחודש האחרון עולה כי מעל 80% מהמשתתפים ציינו שקיצורי הדרך קיצרו באופן משמעותי את זמן הוצאת קריאת המצוקה.
הפתרון המשולב של SayVU הינה מערכת חדשנית היודעת, ללא מגע אדם, לקבל אינדיקציות, לבצע ניתוח ולקבל החלטות. בשילוב עם מערכת קלט חדשנית (מוקד אחוד) המערכת יודעת להעביר לגוף הרלוונטי את אות החירום והמצוקה במינימום זמן. השימוש ב- SayVU, כבר תרם רבות לגננת אמיצה בעיר אופקים, אשר דיווחה במהלך שהות בחצר הגן על אדם חשוד/פדופיל בקרבת הגן, לחיצה ארוכה בלחצן המצוקה של אפליקציית SayVU הזניקה למקום את סיירי אבטחת מוסדות החינוך אשר תשאלו את הגננות תוך ביצוע סריקה פריפריאלית לאיתור החשוד.
הדוגמא היא אחת מני רבות, כי זו שאלה התנהגותית מורכבת, מה קורה לבן-אדם שנתקל במצב חירום?
מה קורה לכם? איך אתם תגיבו? האם תצרחו? תברחו? תנסו להתקשר ולהזמין כוחות? ישנן עשרות אפשרויות וכל אחד יבחר, כנראה, תגובה אחרת לאותה הסיטואציה. היום כאשר כולנו נושאים טלפונים חכמים, היכולת לתקשר זמינה יותר ובעצם מאפשרת תגובה מהירה יותר. אבל האם זה נכון? האם במקרה חירום, בלחץ, יוכלו מרבית האנשים לדווח? להצליח לפתוח את הנעילה? להגיע לחייגן, להתקשר למי שצריך? או לפתוח אפליקציה יעודית? ולמי צריך לדווח? למשטרה? לאמבולנס? למכבי אש? ומה אם צריך גם וגם וגם? ומה עם מקרים שאי אפשר ממש להתקשר כי חייבים לשמור על שקט?
על מי או על מה סומכים במצב חירום?
ישנן בתחום חברות רבות, רובם נשענות על זמינות טלפון חכם שמופעל על ידי בעליו. אדם שנתקל בסיטואציה, יכול לעדכן שיש מקרה חירום, לבחור את כוח החירום הנדרש ולהתחבר אליו טלפונית ואז לצלם ולהעביר את המידע לכוחות הבטחון. ואכן, העובדה שיש בידינו טכנולוגיה יכולה להוות זרז להגעת כוחות. אבל האם זה מספיק? האם אפשר להניח את כל הביצים בסל אחד? האם ניתן להשית את "אחריות הדיווח" בכללותה על המשתמש? האם הוא בכלל יכול לדווח? והאם אפשר להסתמך על הדיווח?
האדם במרכז כערך עליון
ב- SayVU, אנחנו מאמינים שהאדם ניצב במרכז. מתוך הנחה זו, פיתחנו פלטפורמה טכנולוגית הבנויה מאפליקציה למשתמש הקצה ומוקד אחוד לניהול מצבי מצוקה וחירום להצלת חיים ושיפור הבטחון האישי בכל זמן ובכל מקום. אנחנו מאמינים שבמקרה חירום, אדם צריך להידרש למינימום פעולה (מי יכול לחשוב על לצלם את מה שקורה…). אנחנו גם יודעים שזה לא מספיק לדווח למוקד אחד, בדרך כלל צריך מספר גופים מעורבים.
מעגל דיווח חכם – מקסימום שימוש ביכולות, מינימום מעורבות של משתמש הקצה
לאור ההבנה הזו, ב- SayVU, הגדרנו מחדש את אופן הדיווח בין אנשים לבין הרשויות וגופי הסיוע. חיברנו באמצעים טכנולוגיים את האדם אל סביבתו, אל אנשים בסביבתו, בני משפחתו ולרשויות המטפלות, אך גם למכשירים וסנסורים של האדם עצמו וסביבתו באופן שיוכלו "לספר סיפור ברור" כאשר דברים משתבשים ויש צורך לדווח – באופן מהיר, נגיש ואינפורמטיבי. כל אחד מאיתנו נושא עמו איזשהו אמצעי; טלפון חכם, צמידי ספורט למיניהם, שעונים חכמים וכו', ולכן אין באמת סיבה לא להשתמש ביכולות הקיימות על מנת לייצר תמונת מצב ברורה יותר. הפתרון של SayVU בעצם מנצל את היכולות האלו לטובת הבנת המצב. היכולת להגדיר ולתזמן את הסנסורים לשדר במצבים שונים כגון נפילה, שיקשוק תורמת להבנת אופי מצב החירום ולדעת מבלי שהבן-אדם מעורב מה בעצם קרה, תאונת דרכים, נפילה וכו'. בשלב הבא, הטמעה של ניתוח דיבור וקול (speech analysis) תאפשר שכבת מידע נוספת שתאפשר זיהוי מדויק יותר של מצב החירום והפניית צוותי חירום מתאימים, לדוגמא, זיהוי צרחה אשר יכולה להעיד על מצב לחץ.
על ידי יצירת מעגל דיווח חכם אנחנו שואפים להביא למינימום את מעורבות האדם כדי שיוכל להתמודד עם המצב בו הוא נמצא ולהביא למקסימום את השימוש ביכולות שנמצאות בהישג ידו ובסביבתו.
הפתרון של SayVU
הדגש בצד האדם הינו המערכת הכוללת אפליקציית מובייל ומוקד מבצעי אחוד המקושר למערכות חירום והצלה, זמינה וניידת, בעלת יכולת מגוונת לדיווח מותאם לקוח. שכבת ההגנה האקטיבית ברמת משתמש הקצה-המנצלת את הסנסורים על הטלפון החכם ומסביב לו (IOT),לומדת, מתאימה עצמה ומנגישה תכנים ובצד הרשויות על שימוש בארכיטקטורה שתומכת בהפנייה חכמה, טיפול יעיל והצגה ממוקדת של המידע (BIG DATA). אמוץ קוסקס, מנכ"ל SayVU: "בעידן של IOT – האינטרנט של הדברים, אנחנו אמורים לזהות ולהבין מצבים גם כאשר לאדם אין יכולת לדווח. אנחנו מאמינים שבאמצעות בניית תמונת מצב רחבה יותר המורכבת מפיסות מידע קטנות אך חיוניות ורלוונטיות הנאספות למוקד אחוד, היכולת של הגופים הרלוונטים לתת מענה מהיר יותר עולה באופן משמעותי ומצילה חיי אדם. SayVU משמשת ככלי מרכזי בקבלת ההחלטות על מנת להגיש עזרה אופטימלית במצבי חירום, ותורמת משמעותית לשיפור המענה לאזרחים במצבים אלו.”
בין לקוחותינו נמצאים כבר היום משרדי ממשלה, רשויות מקומיות וגורמי רווחה המטפלים באוכלוסיות אזרחיות איתם גם ביצענו פיילוט מוצלח. באולימפיאדת ריו 2016, SayVU הייתה אחת מחברות רבות תחת הובלת ISDS בפרוייקט אבטחת האולימפיאדה.
לאחרונה קיבלנו השקעה מקרן BIRD המשותפת למשרד ההגנה האמריקאי והמשרד לבטחון פנים בישראל.
בפיילוט שהסתיים לפני מספר שבועות עם משרד הרווחה במחוז צפון בו השתתפו אנשי מקצוע: קב"טים, חוקרי ילדים, מפקחים וסיירים והייתה הסכמה ש:
- האפליקציה יכולה לסייע רבות בהצלת חיים
- מעל 92% ציינו שיתמשו באפליקציה בתפקידם הנוכחי.
בין שותפינו ולקוחותינו: (לוגואים כמו בפרסום של קב"טים)
אם אתם מעונינים בפלטפורמה ואפליקציה לדיווח וניהול מצבי מצוקה וחירום, להצלת חיים ושיפור הביטחון האישי בכל זמן ובכל מקום, אנא צרו קשר: אלי כרמלי carmeli@sayvu.com, www.sayvu.com